Májusi reggelek – kihívás

Mint azt egy Facebook posztban is írtam már, ez a hónap nálam abszolút a reggelekről szól. Hiába, az október a kedvenc hónapom, ébredni ilyenkor szeretek a legjobban. Májusban már viszonylag korán feljön a nap, elég ereje is van ahhoz, hogy ne fázzak, de még nem túl sok ahhoz, hogy melegem legyen. Ha mégis, akkor azt meg az éjszakai eső utáni hűvös talaj, vagy a vihart megelőző, esetleg éppen az utáni szellő ellensúlyozza.
Egy idilli világban elég korán kelnék ahhoz, hogy mindezt ki is élvezzem; ébredés után egy forró teával az ágyban kezdeném a napot, elolvasnám a híreket, megbeszélném a barátommal az aznapi tennivalókat, készítenénk egy egészséges és laktató reggelit, majd felöltöznék és kezdődhetne a nap. Vagy még jobban tudok, a reggelit nem is magunk készítenénk, hanem elmennénk a szomszédunkban lévő bisztróba, és ott fogyasztanánk!

A valóság ehhez képest az, hogy legtöbbször éjfél után fekszem le, így reggel az ébresztőn addig nyomom a szundi gombot amíg csak lehet. Van két kutyánk, akik ijesztően izgatottak lesznek amint megmozdulok, és nem is nyughatnak addig amíg le nem megyünk sétálni. Van egy barátom akivel egy picit eltérő időbeosztásban dolgozunk, így ő még akkor is az igazak álmát alussza, mikor én már rég a metró ülését koptatom, a mellettünk lévő bisztró pedig túl későn nyit ahhoz, hogy munkaidő előtt élvezni tudnám. Legtöbbször tehát marad az útba eső pékség, és a reggeli a monitor előtt.

Éppen ezek miatt egy pici kihívás elég állítom magam, és megpróbálok minden reggel tenni valamit azért, hogy ez évnek erről a nekem kedves szakaszáról ne kelljen önhibámból lemaradnom. Az apró sikereket facebook-on és instagramon osztom majd meg veletek, illetve ezeken a fórumokon is várok szeretettel minden tippet, ötletet vagy segítséget amit nyújtani tudtok.

Remélem ez segít majd valamivel tudatosabban kezdeni a napokat.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s