Hogyan éld túl a meleget a városban?

Az elkövetkezendő hétre ígért melegre valószínűleg még akkor sem vágytuk, mikor a már sokadik pokrócot csavartuk magunk köré februárban. Ráadásul ha valaki nincs olyan szerencsés, hogy ezeket a napokat vízparton töltse, akkor aztán tényleg élhetetlennek tűnik a forróság.
Most ezen próbálok enyhíteni néhány hasznos ötlettel, melyeket betartva nem csak túlélhető, de talán még élvezhető is lesz a városi meleg.

Ne siess  Nem véletlen, hogy a déli országokban mindenki szembetűnő nyugalommal veszi tudomásul, ha nem ér oda egy találkozóra, vagy bezár az orra előtt a bolt. Ha sietsz izzadsz, ha ideges vagy izzadsz, felesleges foltoktól kíméled meg magad, ha ezek egyikét sem teszed.

Ne használd a tömegközlekedést  A korai hangulatra elég rossz befolyással van ha hozzáragadsz a busz üléséhez, vagy rosszabb esetben egy másik emberhez a metrón. Ezt elkerülendő menj inkább gyalog, vagy biciklivel a munkahelyedre. Reggel még egészen élhető a levegő, délután pedig legrosszabb esetben lezuhanyzol mielőtt továbbindulnál a találkozódra.

Zuhanyozz gyakrabban – A reggeli frissítő, a munka utáni élénkítő, vagy az elalvás előtti hűsítő vízsugarak TÉNYLEG csodákra képesek!

Igyál eleget – A napi 1,5-2 litered bátran told fel 3-4 literre is. Persze az első napokban szörnyen nehéz lesz, gyakrabban kell látogatni a wc-t is, de hamar meghálálja magát. Nem csak a bőrödön lesz szembetűnő a változás, de ezzel elkerülheted a dehidratáltság okozta fáradékony érzést is.

Egyél jégkrémet – Lehetőleg víz, és nem tej alapút, előbbi ugyanis jobban hűt. Próbáld ki a Pops!t, és máris érteni fogod, hogy miről beszélek

Hordj kalapot – Igen, mindenki meg fog bámulni az utcán, de a többségünk úgyis folyton ki akar tűnni a tömegből, nem igaz? A kalap meg nem csak trendi, de egy kiadósabb séta esetén életmentő is tud lenni ha jól szellőzik és könnyű anyagból van

Menekülj a lakásból – menj egy hűs fa alá olvasni, ülj be egy kávézóba, mindegy, csak ne a négy fal között legyél, ültél ott eleget a télen, még akkor is, ha most ijesztőnek tűnhet a hőség.

Élj este – A nyár a karikás szemek időszaka, és ez így van rendjén, mert egy finom ital mellett a barátokkal beszélgetni, miközben az étlappal legyezzük a mellkasunkat, én például nagyon szeretek. Lelkileg feltölt és fiatalon tart, februárban pedig lesz mire visszaemlékezni azok alatt a pokrócok alatt.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s