Párizs másodszor

961593_10202802746664362_607735653_n

A néhány héttel ezelőtti tragikus párizsi események tükrében érthető volt a barátaim reakciója, akik lépten-nyomon arról kérdeztek nem félek-e ellátogatni a francia fővárosba. A válaszom mindig ugyanaz a tömör és határozott “nem” volt, Párizs ugyanis megér még egy kis kockázatot, arról nem is beszélve, hogy vagyok annyira szerencsés, hogy a munkám miatt bármi is a véleményem, mennem kellett.

Panaszkodhatnék most az időjárásra, de nem teszem, annál is inkább, mert Párizs még esőben is páratlan, a város lüktet, a kávézók és bisztrók pedig még a szokásosnál is vonzóbbak. Az egyik este kollégáim is én csigát kívántunk vacsorázni, mely helyzet végül egy váratlan es mondhatni párját ritkító szituációba sodort bennünket. A meglepően kedves szállodai alkalmazott ajánlott egy kicsi és mérhetetlenül autentikus éttermet a közelben, nevezetesen az Au Petit Richie-t. Miután megkaptuk az asztalunkat és megrendeltük a frissítőket, egy bajuszos, a végletekig francia karakterű felszolgáló fiú lepett az asztalunkhoz a terítékekkel, majd néhány pillanattal később ügyetlen kiejtéssel megszólalt magyarul.
Igen, megtörtént az, amire senki nem számított, egy magyar fiúval találkoztunk a város egy eldugott éttermében. A neve Zoli, Kisvárdán született, 14 éve él Párizsban, nős és van egy gyönyörű lánya. Az este hátralevő részében ő volt segítségünkre, fantasztikus ételeket ajánlott, a végletekig kedves volt, az este végére pedig mindenki úgy érezhette, hogy nem csak tele pocakkal, hanem egy baráttal gazdagabban jött el az étteremből.

A veszély és a fenyegetettség korunk velejárója, és csak remélni tudjuk, hogy a Charlie Hebdo szerkesztőségében történtek nem ismétlődnek meg, ahogy azt is, hogy a márciusi párizsi utunk alkalmával már az eső felhők miatt sem kell aggódnunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s