Sophie & Ben Bistro

Annak ellenére, hogy mostanában társaságon belül és az interneten is egyre többször jött elő a belvárosi bisztró neve, viszonylag hosszan halogattuk, mire mi magunk is betértünk hozzájuk. Sokszor óckodunk a hirtelen felkapott, vagy sokak által hype-olt helyektől, nem minden előzmény nélkül, ugyanis előfordult már, hogy a csinos külcsín nem sok tartalmat rejtett.

Nos, a Sophie & Ben Bistro esetében erről szó sincs, olyannyira nem, hogy még napokkal az ottlétünk után sem tudunk reálisan visszaemlékezni rá, és ez nem csak a helyben fogyasztott bornak és pálinkáknak köszönhető.
Mint azt már a névben felbukkanó BISTRO szó is jól jelzi, a Sophie & Ben nem egy burgerező. Vagy legalábbis a klasszikus értelemben véve nem az. Az étlapon a főszerepet ugyan az Organikus Burgerek, és a Pulled Pork Burgerek játszák, mégis a teljes kínálatot, és a szó szigorúbb jelentését figyelembe véve, valóban inkább egy bisztróval van dolgunk. Jó alapanyagokból készült ételeket kapunk teljesen elfogadható ár-érték arányban, és mindehhez még a környezet kötetlen hangulata is adott, amit mi sem példázhatna jobban, mint hogy szó nélkül hagyták, hogy (természetesen a cipőm levétele utána) egy székre állva fotózzam a terített asztalt.

De nem csak fényképeztem, jegyzeteltem is! Le is írhatnám ide, hogy a jalapenos sajtkrémlevesben inkább az utóbbi dominál, hogy a kéksajtos mártogatós annyira finom, hogy szó szerint körbejárt, és írhatnék még a finom burgerekről is, de teljesen felesleges. Merthogy finomak. Nem tökéletesek, de nagyon finomak. Abban, hogy az este mégis remek élménnyé, és visszatérést sürgetővé vált, – tessék kérem megkapaszkodni- a pincéreknek volt a legnagyobb szerepe. Igen, sajnos ki kell ezt emeljem, mert ma már közel sem mindennapi az a fajta természetesség, könnyedség és diszkréció, amellyel a társaságunkat kezelték. Volt véleményük az ételekről, nem riadtak meg ha italt kellett ajánlani a fogás mellé, és hamar felvették a ritmust mikor azon élcelődtünk érdemes-e egy egész üveggel rendelni a borból (érdemes, el fog fogyni!), vagy csak pár decit kérjünk.
Ha most egy sietős barátom után kiabálnék, azt mondanám neki; a dolgok külön-külön ugyan nem tökéletesek még, az összhatás viszont annyira kellemes, hogy ezt nem szabad kihagyni.

Ja, és akkor azt még meg sem említettem, hogy nagyon úgy néz ki, megvan a város egyik legjobb brownie-ja!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s