Ajándék ajánló #6

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én fordultam is vissza, amint megláttam  ma a tömeget! Szerencsére az ajándékok nagy részét beszereztem már, viszont ha Nektek még lemaradásotok van, de nem tennétek ki magatokat a lökdösődések, a műanyagszatyrok, és egyéb kiálló tárgyak okozta sebeknek, úgy arra az esetre összeszedtem pár otthon is elkészíthető finomságot.

15844592489_36174007d4_b

MOGYORÓS CSOKOLÁDÉS KRÉM
(500ml)

Hozzávalók:

  • 150 g mogyoró
  • 2-3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál növényi olaj, mint például a repce vagy repcemag
  • 1 / 4-1 / 2 teáskanál só
  • 150 g étcsokoládé (70%), apróra vágott
  • 2/3 csésze (150 ml) tej

Elkészítés:

  1. melegítsük elő a sütőt 175°C-ra
  2. terítsük ki a mogyorót egy sütőpapírra, és süssük 12-14 percig, vagy amíg enyhén meg nem pirul (figyeljünk oda, nehogy megégjenek, mert akkor egy elég kesernyés ízt kapunk)
  3. a pirított mogyorót tegyük egy konyharuhába, és finom dörzsöléssel távolítsuk el a külső rétegét, és mivel nagy valószínűség szerint nem fog mind eltűnni, ezért egy kicsit kézzel is segítsünk rá.
  4. a még meleg/langyos mogyorókat őröljük finomra, majd adjuk hozzá a mézet, az olajat és a sót, és keverjük addig, míg egy marcipán szerű masszát nem kapunk.
  5. eközben a csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd tegyük bele a masszát és jó keverjük el.
  6. utolsó lépésként meleg, de nem forró tejet óvatosan adagolva adjunk a keverékhez, majd kóstolgassuk azt, és ízlés szerint tegyünk bele még mézet, vagy sót.
  7. Tegyük üveg(ek)be, és helyezzük a hűtőbe.

16030661135_116880b833_b

 FŰSZERES SÓ CITROMMAL

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze tengeri só
  • 1/4 jól megtömött csésze friss fűszernövény (pl.: bazsalikom, oregánó, rozmaring)
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. a só és a fűszerek felét tegyük egy edénybe (a legideálisabb egy mozsár volna), és keverjük őket össze amennyire csak lehetséges
  2. némi kavargatás mellett adjuk hozzá a maradék sót és fűszert, valamint a citromhéjakat.
  3. a keveréket terítsük ki egy sütőpapírra és hagyjuk állni egy éjszakát, majd tegyük kis üvegekbe

15844979847_6dfa265d4e_b

DUPLA CSOKIS MUFFIN MIX
(12 muffin)

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 3/4 csésze + 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csésze + 2 evőkanál kristálycukor
  • 150 g étcsokoládé pasztilla eetleg apró darabokra tört csokoládé (vagy fele tejcsokoládé, fele étcsokoládé)

Elkészítés:

  1. a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát öntsük egy tálba
  2. a hozzávalókat a következőképpen rétegezzük ügyelve arra, hogy ne keveredjenek össze:
    – a lisztes keverék fele
    – kakaópor
    – a lisztes keverék másik fele
    – cukor
    – csokoládé

Az alábbi utasítással együtt csomagoljuk:

Hozzávalók:

  • 100g vaj
  • 1 csésze tej
  • 2 tojás

Elkészítés:

  1. melegítsük elő a sütőt 200°C-ra és tegyünk a muffinformákba papírt
  2. olvasszuk meg a vajat, és egy tálban keverjük össze a tejjel és a tojásokkal
  3. Miután a tetejéről előzőleg félretettünk pár csokoládé pasztillát, az üveg  tartalmát öntsük a tálba a tej, tojás és vaj keveréke mellé és jól dolgozzuk el
  4. A kapott tésztát oszlassuk el a formákban, a tetejükre pedig szórjunk a pasztillákból.
  5. 18-21 perci süssük

15408000053_a4563604f9_b

FAHÉJAS GRANOLA

 Hozzávalók:

  • 2 csésze (180 g) zabpehely
  • 100 g forgácsolt mandula
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál vanília por
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 csésze (30 g) kókusz pehely
  • 1/2 (75 g) csésze mazsola

 Elkészítés:

  1. melegítsük elő a sütőt 150°C-ra
  2. egy tálban addig keverjük a zabpelyhet, a juharszirupot, az olajat, a fahéjat, a vaníliát és a sót, míg minden száraz hozzávaló nedves nem lesz.
  3. a keveréket tegyük ki egy sütőpapírral borított tepsire
  4. 10 percenként megrázogatva süssük 45 percig
  5. A kókuszpelyheket ezután tegyük a keverékre, és süssük még további 10 percig, vagy amíg a keverék aranybarna nem lesz
  6. hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a mazsolát és öntsük egy üvegbe

15843383140_bb7d4c578f_b

ZABPELYHES SÜTEMÉNY
(25 db)

Hozzávalók:

  • 185 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 csésze 90 g zabpehely
  • 1/2 csésze (75 g) csokoládé pasztilla
  • 1/2 csésze (100 g) + 1/4 csésze (40 g) csokoládé chips (Én is egy mix étcsokoládé és tejcsokoládé)
  • 1/2 csésze (100 g) barna cukor
  • 1/2 csésze (100 g) kristálycukor

Elkészítés:

  1. a lisztet, a sütőport a szódabikarbónát és a sót öntsük egy tálba
  2. a hozzávalókat a következőképpen rétegezzük ügyelve arra, hogy ne keveredjenek össze:
    – lisztes keverék
    – csokoládé pasztilla
    – barna cukor
    – cukor
    – kristálycukor
    – még egy kis csokoládé a fennmaradó hely kitöltésére

Az alábbi utasítással együtt csomagoljuk:

Hozzávalók:

  • 1 enyhén felvert tojás
  • 113 g olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
  2. az üveg tartalmát keverjük össze a tojás a vajjal és a vaníliával.
  3. Az így kapott tésztából készítsünk 3-3,5 cm-es golyókat, és egy sütőpapírral borított tepsin 12-14 percig süssük

via

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s