Itt van az ősz, itt van újra…

.. és én ezt egyáltalán nem bánom, sőt. A nyarat – hacsak éppen nem a vízparton lógatom a lábamat – nem igazán szívlelem, hiszen a városban olyankor igen kellemetlen tud lenni az élet. A hőség a buszokon, a melegtől rám tapadó ruha, a fülledt levegő éjszakánkét. Így hát az őszt ilyenkor már mint egy jó barátot, tárt karokkal várom, és szeretettel fogadom még az esős napokon is.

Össze is szedtem nektek az én kedvenc elfoglaltságaimat, melyekért a világ minden kincséért sem mondanék le.

  • Forró italok

Az éjszakák és a reggelek is egyre hidegebbek és nincs is jobb, mint mikor átfagyva magunkhoz vehetünk egy forró italt, mely aztán átjárja az egész testünket. Az első bögrék elfogyasztása különösen barátokkal mindig emlékezetes, jó kedélyű beszélgetésekbe fullad és én néha szeretem ezeket az italokat némi alkohollal (főleg rummal) pikánsabbá tenni.

  • Dió és egyéb gyümölcsök

A körte, a szőlő, a dió, az alma, a füge és sok egyéb finomság őszre érik be. Ezekből nem csak igen ízletes sütemények és előételek készülhetnek, de a tél előtt ők az utolsó természetes vitaminforrásaink is.

  • Gesztenye

Direkt szenteltem külön pontot a gesztenyének, mert szerintem nincs ősz sült gesztenye nélkül (még ha a barátom ebben nem is ért velem egyet). Ez olyan, mint nyáron a dinnye vagy a főtt kukorica, mire véget ér az évszak, úgy érzed alig ettél belőle egy pár falatot.

  • Fényképezés

A színek ilyenkor ősszel a legszebbek, ebben az időszakban érdemes kirándulni menni, gombászni, bogyókat gyűjteni, kihasználni az utolsó meleg, de már nem égető napsugarakat. Ha elég kitartóak és szemfülesek vagyunk egészen meseszerű fényképeket is készíthetünk, különösen a hajnali órákban.

  • Sütögetés

Az előző ponttal szorosan összekapcsolhatóak a tűzrakások, sütögetések. Nálunk már szinte hagyomány évente egyszer a tűz köré ülni, és azon versenyezni, hogy kinek a módszere a leghatékonyabb, kinek a szalonnája lesz finomabb. Ha még nem próbáltátok, akkor mindenképpen hívjátok össze a barátokat egy közös tűzrakásra, mert minél többen vagyunk, annál nagyobb a móka is.

  • Mozgás

Bár én inkább a sétának vagyok híve, valószínűleg ez a futásra is igaz, hogy végre szinte bármelyik napszakban el tudok indulni anélkül, hogy levegő után kapkodnék. Nekünk van két kutyánk, és speciel ezekben a napokban szeretek velük a leginkább elindulni.

  • Őszi kabátok

A fazonokat tekintve rengeteg közül válogathatunk, úgyhogy aki nem találja meg a megfelelőt, az csak nem keresi eléggé. Egy-egy új darabot alig várom, hogy felvegyek, és az egész nyári magamutogatás után jól esik egy kicsit végre kevesebbet adni magunkból, hogy aztán több maradjon a kíváncsi szemeknek.

  • Meleg pokrócok

Nincs is jobb, mint egy vastag, meleg pokróc alól hallgatni ahogy kopogtatja az eső az ablakot.

  •  Baráti pillanatok

Nyáron a nyaralások, télen a síelések és ünnepek miatt nehéz összeverbuválni a baráti társaságot. Ősszel azonban minden esélyünk megvan arra, hogy még a rég látott ismerősökkel is találkozzunk, és egy finom meleg sült tök mellett meséljünk egymásnak az elmúlt időszakról.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s