Itt van az ősz, itt van újra…

.. és mi ezt egyáltalán nem bánjuk, sőt. Aki ismer minket az tudja, hogy a nyarat egyikünk sem szívleli különösebben, kivéve persze ha éppen vízparton lógatjuk a lábunkat, de ez elfoglaltságaink miatt viszonylag ritkán, idén konkrétan csak egyszer fordult elő. Márpedig a városban néha igen kellemetlen tud lenni a hőség a buszokon, a melegtől ránk tapadó ruha, a fülledt levegő éjszakánkét, úgyhogy az őszt ilyenkor mint egy jó barátot, tárt karokkal várjuk, és szeretettel fogadjuk még az esős napokon is.

Össze is szedtünk nektek a mi kedvenceinket, és csupa olyan dolgot listáztunk, melyekért a világ minden kincséért sem mondanánk le.

  • Forró italok

Az éjszakák és a reggelek is egyre hidegebbek és nincs is jobb, mikor átfagyva magunkhoz vehetünk egy forró italt, mely aztán átjárja az egész testünket. Az első bögrék elfogyasztása különösen barátokkal mindig emlékezetes, jó kedélyű beszélgetésekbe fullad és nem titok, hogy mi szeretjük ezeket az italokat némi alkohollal (főleg rummal) pikánsabbá tenni.

  • Dió és egyéb gyümölcsök

A körte, a szőlő, a dió, az alma, a füge és sok egyéb finomság őszre érik be. Ezekből nem csak igen ízletes sütemények, és előételek készülhetnek, de a tél előtt ők az utolsó természetes vitaminforrásaink is.

  • Gesztenye

Direkt szenteltünk külön pontot a gesztenyének, mert szerintünk nincs ősz sült gesztenye nélkül. Ez olyan, mint nyáron a dinnye vagy a főtt kukorica, mire véget ér az évszak, úgy érzed alig ettél belőle egy pár falatot.

  • Fényképezés

A színek ilyenkor ősszel a legszebbek, ebben az időszakban érdemes kirándulni menni, gombászni, bogyókat gyűjteni, kihasználni az utolsó meleg, de már nem égető napsugarakat. Ha elég kitartóak és szemfülesek vagyunk egészen meseszerű fényképeket is készíthetünk, különösen a hajnali órákban.

  • Sütögetés

Az előző ponttal szorosan összekapcsolhatóak a tűzrakások, sütögetések. Nálunk már szinte hagyomány évente egyszer a tűz köré ülni, és azon versenyezni, hogy kinek a módszere a leghatékonyabb, kinek a szalonnája lesz finomabb. Ha még nem próbáltátok, akkor mindenképpen hívjátok össze a barátokat egy közös tűzrakásra, mert minél többen vagyunk, annál nagyobb a móka is.

  • Mozgás

Ha 7-kor elmegyünk futni, végre kapunk levegőt. Ezen nincs mit ragozni.

  • Őszi kabátok

A fazonokat tekintve rengeteg közül válogathatunk, úgyhogy aki nem találja meg a megfelelőt, az csak nem keresi eléggé. Egy-egy új darabot alig várjuk, hogy felvegyünk, és az egész nyári magamutogatás után jól esik egy kicsit végre kevesebbet adni magunkból, hogy aztán több maradjon a kíváncsi szemeknek.

  • Meleg pokrócok

Nincs is jobb, mint egy vastag, meleg pokróc alól hallgatni ahogy kopogtatja az eső az ablakot

  •  Baráti pillanatok

Nyáron a nyaralások, télen a síelések és ünnepek miatt nehéz összeverbuválni a baráti társaságot. Ősszel azonban minden esélyünk megvan arra, hogy még a rég látott ismerősökkel is találkozzunk, és egy finom meleg sült tök mellett meséljünk egymásnak az elmúlt időszakról.

 

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s