Streat, Pécs

Mivel a hónap első felét nem itthon töltöttem, csak tegnap volt alkalmam letesztelni a 3 hete nyitott új pécsi burgerezőt, a Streat-et. Nem egyedül, hanem a MÁK munkacsoport és Rebeka társaságában voltam, ami utólag is nagyon jó ötletnek bizonyult, hiszen így volt lehetőségem az ő véleményüket is megkérdezni.

Maga a hely ugyan új, a tulajdonosok mégis sokaknak ismerősök lehetnek, hiszen Hegyi Maja, és Sándor Ildikó vezeti a pécsi Szobát is, melynek neve a Punnany Massif rajongóknak sem idegen.

10457672_254477264751001_6629727077092186228_o

Elvárásaim tehát a már ismert belső kialakításnak megfelelőek voltak, de kifejezetten pozitív csalódásként éltem meg a hely egységes, igényes, letisztult stílusát. A belső térben a természetes anyagok dominálnak (főleg a hol natúr, hol fehérre kent fa), illetve az üveg és fény játéka. A mezei virágok középen tovább erősítik ezt a hangulatot, úgyhogy az hosszú asztal asztalfőjén ülve néha el is kapott az érzés, hogy egy szülinapot egészen kellemesen el lehetne itt tölteni.

Kifejezetten pozitív, hogy vízzel bármikor kiszolgálhatjuk magunkat, és ehhez az üvegeket nagyon szépen elrendezték az egyik kis asztalon, melyre viszonylag sok szendvics témájú könyvet is pakoltak. Nem tudom, hogy ez már a bővülő kínálatot sejteti-e vagy egyszerűen csak olvasgatni való, mindenesetre mindkettőnek megfelelne. Ezen felül nagyon szeretjük az ÉTTEREM  feliratot is, bár arról vitatkoznánk, hogy a legmegfelelőbb helyen van-e, és nem érvényesülne-e jobban a másik falon, vagy akár csak valamivel arrébb.

vizek az asztalon

Belső tér az Étterem felirattal

Az este folyamán hárman Marhaburgert kóstoltunk, Rebeka pedig BLT ,- és sajtos grill szendvicset evett. Mi lányok az első ránézésre kis adagnak tűnő, egyébként nagyon finom kajával jól laktunk, ám a fiúk kénytelenek voltak még egy szendvicses fogást választani, nekik ugyanis a burger nem bizonyult elégnek. Az adagoktól függetlenül a minőséggel nagyon meg voltunk elégedve, minden éppen annyira volt fűszeres, amennyire az ember elvárná. Egyedül talán csak a sült krumpli nem nyerte el maximálisan a tetszésünket. Ennek oka az lehet, hogy mindig frissen kapják a krumplit, emiatt előfordulhat, hogy változó minőségben, de ez nem nagy ár azért, hogy ne mirelit kaját együnk.

10521702_252477794950948_3491861337740390014_o

A tálalás frappáns, rajztáblákon megoldott, de a (egy korábbi kritikában is már említett)  papír probléma még mindig orvosolásra szorul, ugyanis valóban kellemetlen, mikor már teljesen átázik elsősorban a saláta alatt. A lányok ígérték, hogy ez csak átmeneti megoldás úgyhogy remélhetőleg nemsokára találnak másikat.

Kedves gesztus, hogy a burgert sós és édes buciban is kérhetjük, valamint, hogy külön figyelmet fordítottak a gluténérzékenyekre is, és ők is választhatnak a kínálatból. Az étlapot egyébként egy albumba is feltöltötték, úgyhogy akár már indulás előtt kiválaszthatjuk, hogy mit fogunk enni, és mennyi pénzt vigyünk magunkkal. Az ár-érték arány nekünk teljesen rendben volt, nagyjából 1300Ft-ért már nem marad üres a gyomor, és még italt is kapunk mellé.

A korai nyitásnak hála reggel kávét is kapunk a szendvics mellé, és én javaslom a lányoknak, hogy fogadják el Andrei ajánlatát, kóstolják meg a bundás kenyerét, és hetente egyszer tegyék az étlapra.

10501692_254797151385679_6212613240412077447_n

Reklámok

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s