Kefir és diófélék reggelire

Be kell vallanom, hogy sajnos én magam sem fordítok elég hangsúlyt a reggelire, és leggyakrabban épp csak bekapunk néhány falatot munkába menet, vagy rosszabb esetben mindössze egy kávét veszek magamhoz. Pedig sokszor, sok helyütt elmondták már, hogy ez a nap legfontosabb étkezése, éppen ezért igyekszem minél több egyszerű, de változatos receptet felkutatni. Ez a mostani is egy ilyen, az egyetlen odafigyelést mindössze az kívánja, hogy a zabpehely miatt célszerű már előző este elkészíteni. Nincs sok hozzávaló, mindössze ezek:

  • 1 1/2 csésze kefir
  • 1/2 csésze zabpehely
  • 1/4 csésze juharszirup (célszerű apránként adagolni, édes íze nem nyeri el mindenki tetszését)
  • 2 evőkanál pekándió (helyettesíthető dióval, kesudióval)
  • 2 evőkanál szeletelt mandula

Helyezd a hozzávalókat egy nagy-, vagy (egyenletesen eloszlatva) több kicsi tálba, majd rázd, esetleg keverd őket össze. Ha szeretnéd, hogy a zabpehely megpuhuljon, célszerű már este összeállítani és állni hagyni, ez esetben viszont figyelj a magokra is. Ha azokat ropogósan szereted úgy csak közvetlen fogyasztás előtt szórd bele.

Ízlés szerint magában, vagy kenyérrel fogyaszd.

reggeli kefír

via

Advertisements

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s