Africandy – Design empórium Dél – Afrikából

Alig két hónapja nyitotta meg virtuális üzletének kapuit az Africandy, a magát a dél-afrikai dizájn empóriumának nevező online shop. Eltelt pár hét, mi alaposan szemügyre vettük a kínálatot, mára pedig már nyugodtan állítjuk: az Africandy nem túlzott a kijelentéssel. Az oldal kínálatában szerepel számos ízléses bútor, egyedi lakberendezési tárgy, valamint kiemelt szerepet kapnak a lifestyle termékek is, melyek egytől egyig magas kurátori munkát sejtetnek maguk mögött. A modern vonalakkal rajzolt, mégis élettel teli dizájntermékek mellett számos kisebb tárgy közül is választhatunk, így nem meglepő, ha ajándékok kiváló tárhelyeként is szolgál a site.

Az alapítók, Chris van Niekerk és Pierre du Plessis mindketten építészek, az ő kreatív elméjük az Africandy mozgatórugója. „Egy fedél alatt szerettük volna bemutatni Dél-Afrika legízlésesebb dizájnproduktumait” – válaszolja Chris arra kérdésre, miért is indították az online storet. Az Africandy hasábjait nézegetve szerintünk ez a cél sikerült, eloszlatták ugyanis azt a tévhitet, hogy a dél-afrikai dizájn egyenlő néhány régi leleltre emlékeztető dísztárggyal, ugyanakkor csodás keresztmetszetét figyelhetjük meg a kortárs tervezők eltérő érzékenységének.

A kiválasztott termékekkel szemben a legfontosabb kritériumok között szerepelt, hogy mindegyikben megjelenjen egyfajta integritás, lehetőleg kézzel készített legyen, a felhasznált anyagok hordozzák magukban a termék koncepcióját is, valamint, hogy mindegyik darab helyben készüljön, és dél-afrikai művész munkáját dicsérje.

Minden további nélkül látogassatok el az oldalra, vagy keressétek meg az Africandyt a facebookon. Érdemes.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s