Selyem fogott tojások

Hogy ezt az ötletet ki kísérletezte, illetve találta ki, azt elképzelni sem tudom, mindenesetre szuperül tette!

Nem kell nagy előkészület hozzá, csak nézzünk körül a lakásban, turkálókban, vagy ismerősöknél, és keressünk 100%-ban selyem anyagot (lehet ez nyakkendő, zsebkendő, vagy bármilyen ruha). Vigyázzatok, nehogy poliészter legyen, elég megtévesztő ugyanis.

Kezdetben érdemes sötétebb színekkel próbálkozni, azok biztos, hogy meglátszanak a tojásokon, de érdemes kísérletezni is, igazából sosem tudható, hogy mennyire fog meglátszani.

1.  távolítsunk el minden más anyagot (nyakkendő esetében a varratokat, a címkéket, a bélést), hogy csak a “tiszta” selyemmel dolgozzunk.

2.  ezután tekerjük az anyagot a tojás köré úgy, hogy a nyomtatott fel érintkezzen közvetlenül a héjjával. Erősebben tudjuk a tojáshoz nyomni a mintát, ha azt előtte nem fújjuk ki, de érdekes textúrát adhatnak a megmaradnak a ráncok a szöveten. Ha ez megvan, kössük át egy madzaggal

3.  takarjuk be a már befedett tojásokat egy világos színű szövettel, lehet ez például egy régi rossz lepedő sarka, konyharuha, párnahuzat, stb.

4. tegyük őket egy kis fazékba, melybe annyi vizet tegyünk, hogy ellepje azokat.Adjunk hozzá 1/4 bögre ecetet, majd forraljuk fel. 20 perc után vegyük ki a tojásokat egy szűrőre, vagy száraz törülközőre, várjuk meg, hogy kihűljenek, és voálá!

via

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s