Recept – forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 50 cl tej
  • 25 cl tejszín
  • 150 g étcsokoládé (minimum 60%-os)
  • 50 g tejcsokoládé
  • 2 rúd vanília
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • egy csipet szegfűszeg

Elkészítés:

  1. egy serpenyőben melegítsd meg a tejet, a tejszínnel, a vaníliával, a fahéjjal és a szegfűszeggel.
  2. vedd le a tűzről, majd hagyd állni 10 percig.
  3. forrad fel a keveréket, és közben adj hozzá a darabokra tört csokoládét. Miután jól elkeverted, szűrd át.
  4. tálalás előtt habverővel, vagy kézzel rázd fel, hogy buborékos legyen a csokoládé

tipp: ha valamilyen oknál fogva nem fogyott el azonnal, bátran tárold a hűtőben. Később megmelegítheted újra, de hidegen is nagyon finom.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s